İçeriğe geç

Bandrol Orjinal Ürün Kullanıldığını Gösterir Mi

Orjinal bandrol nedir?

SORU: Bandrol nedir? CEVAP: Fikir ve sanat eserlerinin izinsiz kopyalanmasını ve taklidini önlemek amacıyla; fikir ve sanat eserlerinin çoğaltılmış halleri ile süreli olmayan yayınların üzerine yapıştırılan holografik bir güvenlik etiketidir.

Bandrolsüz ürün ne demek?

Bant rulosuyla satılan ürünler, yazar veya fikri ortaya atan kişi için gelir sağlar. Bant rulosu olmayan ürünler yasadışı veya korsandır. Rulo olmayan ürünler, telif hakkıyla korunan fikir veya eserin sahibinin gözetimi ve bilgisi olmadan üretilir ve satılır.

Usulsüz bandrol ne demek?

Usulsüz bandrol kullanma suçu FSEK’in 81/10. maddesinde: “Bir eser için usulüne uygun olarak verilen bandrolleri başka bir eserde kullanan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve bin beş yüz güne kadar para cezası ile cezalandırılır.” denilmektedir.

Ürünün orijinal olup olmadığını nasıl anlarız?

Bandroll taraması yapılır. Gelir İdaresi Başkanlığı, tüketiciler için GİB Bandrolllü Ürün Takip Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Bu, tüketicilere bandroll veya kodu kullanarak akıllı telefonlarından ürün hakkındaki bilgileri ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını kontrol etme olanağı sağladı.

Orjinal bandrol nasıl anlaşılır?

Kitaplar damgalıysa; bant çıkarıldığında dağılıp dağılmadığı kontrol edilir. Orijinal bant çıkarıldığında dağılır. Dağılmıyorsa sahte bir bant rulosudur ve korsandır.

Bandrol sorgulama nasıl yapılır?

Bilgisayar sorgusu. Web sitesinde sorgu yapmak için, www..tr’ye bandrol üzerindeki seri numarasını girin. Hızlı ve doğru sonuçlar: Ürününüzün bandrol numarasını tarayarak veya elle girerek anında sonuç alın. Sahte veya kaçak ürünleri tespit edin ve güvenle alışveriş yapın.

Bandrol alınmazsa ne olur?

Anılan maddede; “Bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen ürünleri bandrolsüz veya etiketsiz satan imalatçı veya ithalatçıya, bandrolsüz veya etiketsiz satılan veya satışa sunulan her bir ürün için Kurumca uygulanan bandrol ücretinin iki katı tutarında idari para cezası verilir.” hükmü yer almaktadır.

Bandrol neden önemlidir?

Bandrol Sisteminin İşlevi Bandroller genellikle bir ürünün ambalajı üzerine yerleştirilir ve genellikle ürünün markasını, üretim tarihini, son kullanma tarihini, seri numarasını ve diğer önemli bilgileri içerir. Bu, tüketiciye ürünün orijinal olduğunu ve belirli kalite standartlarını karşıladığını bildirir.

Bir ürünün korsan ürün olmadığı nereden anlaşılır?

Kitapların etiketi, korsan olup olmadıklarını belirlemede ilk önemli ipucudur. Bandrol, telif hakkı kuruluşları tarafından kitapların özgünlüğünü belirlemek için verilen bir etiket türüdür. Kitabın resmi bir etiketi yoksa, korsan bir kopya olma olasılığı yüksektir.

Bandrol hangi ürünlerde kullanılır?

Hangi eserler için bant kullanımı zorunludur? Periyodik olmayan yayınların (kitaplar) ve kaydedilmiş ve kayıtlı film ve müzik eserlerinin çoğaltıldıktan sonra gönderilmeden önce bir banda kopyalarının sağlanması zorunludur. Ayrıca, bilgisayar oyunları da bant gereksinimine tabidir.

Kitabın orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kültür Bakanlığı’nın afişleriyle Cillops gibi korsan kitap kopyalarını elinde tutuyor. Telefonunuza indireceğiniz basit bir bandrol sorgulama uygulamasıyla her kitabın arkasındaki bandrol’ü sorgulayabilir ve o bandrolün o kitaba ait olup olmadığını ve dolayısıyla kitabın orijinal olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

Orjinallik kodu nerede yazar?

Satın aldığınız ürünün ambalajının arka yüzünde yer alan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek veya aynı alanda yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla okutarak ürününüzün gerçekliğini doğrulayabilirsiniz.

Barkod nasıl kontrol edilir?

E-Devlet mobil uygulamasındaki barkodlu belge doğrulama özelliği, belge üzerindeki QR kodunu okutarak belgelerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulamanızı sağlar.

Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?

Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.

Barkod sorgulama orjinallik kodu nerede yazar?

Satın aldığınız ürünün ambalajının arka yüzünde yer alan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek veya aynı alanda yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla taratarak ürününüzün orijinalliğini doğrulayabilirsiniz.

Bandrol sorgulama nasıl yapılır?

Bilgisayar sorgusu. Web sitesinde sorgu yapmak için, www..tr’ye bandrol üzerindeki seri numarasını girin. Hızlı ve doğru sonuçlar: Ürününüzün bandrol numarasını tarayarak veya elle girerek anında sonuç alın. Sahte veya kaçak ürünleri tespit edin ve güvenle alışveriş yapın.

Kitabın orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir rulo bant, bir kitabın orijinal olduğunu ve yasal olarak yayınlandığını kanıtlar. Bu nedenle, kitabın kapağına değil, etiketinin varlığına dikkat etmek gerekir. Kitabın kapağı özensiz, soluk ve kalitesiz görünüyorsa ve üzerinde etiket yoksa, büyük olasılıkla korsan bir kopyadır.

Bandrol nereden sorgulanır?

E-Devlet Kapısı Gelir İdaresi Başkanlığı, Taşıt Vergisi Sorgulama ve Kredi Kartı Ödeme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir